Heeft uw mazoutketel onderhoud nodig?

Wist u dat uw mazoutketel jaarlijks onderhoud nodig heeft voor een goed rendement? Het is trouwens ook volgens de wet verplicht voor de brandverzekering. Wij kunnen u daarbij helpen!

Onderhoud ketel op mazout Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Sint-Pauwels, Belsele, Waasmunster, Lokeren, Beveren, ...

Wie zorgt er, in de koude en donkere periode van het jaar, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, voor een warme gezelligheid in huis? Juist... Het is Uw verwarmingsketel! Wilt U van deze warme gezelligheid blijvend kunnen genieten, doorheen gans deze donkere en koude tijd, dan is een goed onderhoud van Uw ketel heel belangrijk. Vergeet niet dat Uw ketel ook zorgt voor u warm water het hele jaar door, dit maakt het onderhoud nog belangrijker!

3 GOUDEN REGELS:

Verwarm jij je huis met een centraal verwarmingsketel-toestel (mazoutketel)? Pas dan deze drie gouden regels toe:

1. Veilig opstarten: keuring voor eerste gebruik van mazoutketel

Laat je nieuwe of gewijzigde verwarmingstoestel voor het eerste gebruik keuren door een erkende technicus. Hij gaat na of het voldoet aan alle veiligheid- en kwaliteitseisen en of het goed geplaatst is. Nadien krijg je een keuringsrapport, dat je bij het toestel bewaart.

2. Veilig verwarmen: periodiek onderhoud op mazoutketel

Laat je stookolieketel / mazoutketel jaarlijks onderhouden door een erkende technicus. Hij controleert of er risico is op CO-vergiftiging en reinigt en stel de ketel af zodat deze zuinig werkt. In ruil hiervoor ontvang je een reiniging- en verbrandingsattest, waarvan je de twee laatste bij je ketel bewaart.

3. Zuinig verwarmen: verwarmingsaudit

Als je je huis verwarmt met een verwarmingstoestel dat ouder is dan vijf jaar en met een vermogen vanaf 20 tot en met 100kW (de meeste gewone centrale verwarmingstoestellen), dan moet je elke vijf jaar een verwarmingsaudit laten uitvoeren. De erkende technicus berekent het rendement van de hele verwarmingsinstallatie en stelt energiebesparende maatregelen voor. De resultaten worden opgenomen in een verwarmingsauditrapport, dat je bij je toestel bewaart.

Waarom?

De keuring voor eerste gebruik, het onderhoud en de audit zijn WETTELIJK VERPLICHTINGEN, en je hebt er zelf ook voordeel bij: je verwarmt je huis op een veilige, zuinige en milieuvriendelijke manier.

Veilig

  • Lager risico op CO-vergiftiging: bij een verwarmingstoestel met een slechte verbranding, ondermaatste of ontbrekende luchttoevoer of een slecht werkende schouw, kan er CO vrijkomen.
  • Lager risico op schouwbrand: een vuile schouw met veel roetaanslag of verstoppingen belemmert de afvoer van de verbrandingslucht, waardoor brand kan ontstaan.

Zuinig

  • Lagere verwarmingskosten: een toestel dat goed werkt, heeft een hoger rendement en verbruikt dus minder brandstof.
  • Minder grote herstellingskosten: een slecht onderhouden toestel moet sneller hersteld of vervangen worden.

Milieuvriendelijk

  • Minder uitstoot van schadelijke stoffen zoals fijn stof.
  • Minder CO2-uitstoot omdat je minder brandstof verbruikt

Een erkend technicus!

De keuring, het onderhoud en de verwarmingsaudit moeten altijd door een erkend technicus worden uitgevoerd. Die heeft een opleiding gevolgd in een erkende opleidingsinstelling, is geslaagd voor het bijhorende examen en volgt elke vijf jaar een bijscholing in techniek en wetgeving.

HORBACH is in bezit van al deze attesten. Ook voor u staat HORBACH klaar voor UW ONDERHOUD van uw verwarmingsketel zodat ook uw verwarmingsinstallatie op een veilige manier voor UW COMFORT zorgt.

Voor het onderhouden van uw verwarmingsketel komen wij in regio Waasland, Antwerpen, Gent, Sint-Niklaas, Belsele, Beveren, Sint-Pauwels, Sint-Gillis-Waas, Waasmunster, Lokeren, Nieuwkerken, Stekene, Haasdonk, Moerbeke, Temse ...

Onderhoud ketel op mazout Stekene, Sint-Gillis-Waas, Waasmunster, Lokeren, Sint-Pauwels, Belsele, Sinaai
Onderhoud ketel op mazout Stekene, Sint-Gillis-Waas, Waasmunster, Lokeren, Sint-Pauwels, Belsele, Sinaai
Onderhoud ketel op mazout Stekene, Sint-Gillis-Waas, Waasmunster, Lokeren, Sint-Pauwels, Belsele, Sinaai

Wilt u een ervaren vakman voor uw ketel onderhoud?

contacteer ons