Heeft uw boiler onderhoud nodig?

Heeft u warm water weinig debiet of is het warm water te warm... dit kunnen gevolgen zijn van kalk in de boiler

Onderhoud boiler regio Waasland, Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Sint-Pauwels, Beveren, Lokeren, Waasmunster, Belsele

Net zoals er in het koffiezetapparaat kalkaanslag ontstaat, kan dit ook gebeuren in de boiler. Je krijgt dan te maken met verstopte leidingen, roest, verzwakte dichtingen en zelfs lekkages. Daarnaast kunnen verschillende componenten kapot gaan door ophoping van kalk. Maar het eerste waar je aan merkt dat er iets aan de hand is, is het feit dat het verwarmingssysteem niet meer optimaal verwarmt. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij 1 mm kalkaanslag al 10 % meer energie verbruikt wordt! Bij 5 mm loopt dit zelf op tot 25%. Door de boiler te ontkalken reken je af met dit probleem en heeft het toestel bovendien een langere levensduur. Voor individuele stooktoestellen zoals boilers of geisers die niet aangesloten zijn op een centraal verwarmingssysteem, is het onderhoud niet verplicht . Wél volg je het best de aanwijzingen van de fabrikant om de veiligheid en efficiënte werking te garanderen. De fabrikant raad meestal aan elk jaar het toestel een onderhoud te geven.

De beste manier om kalk in de boiler maar ook in de leidingen te vermijden, is het gebruik van een waterverzachter of -ontharder. Dit toestel, dat bij de watertoevoer geplaatst wordt, filtert het water met ionenuitwisselende harsen. De harsdeeltjes nemen de kalk op, met als resultaat veel zachter water en geen kalkvorming in de leidingen, in de boiler of in andere toestellen.Houd er wel rekening mee dat de waterverzachter minstens één keer per jaar gedesinfecteerd moet worden om bacteriën te vermijden.

Voor u onderhoud van uw boiler staan wij voor u klaar in regio Waasland, Antwerpen, Gent, Sint-Niklaas, Belsele ,Beveren, Lokeren, Stekene

Heeft uw boiler onderhoud nodig?

contacteer ons